dimarts, 10 de setembre del 2013

Pànic a la Masmorra (Part I)

L’avançada de la guàrdia provincial de Stirland es desplaçava tan ràpidament com podia en direcció oest. Els homes uniformats caminaven en formació. El sol feia centellejar les puntes de les llances i els elms dels soldats que custodiaven el carruatge on el seu comandant discutia la situació amb els mercenaris que havien contractat.

– Segons els informes enviats pel Consell de Sabis el rastre de les Calaveres de la Disformitat desapareix en aquestes terres. La finalitat d’aquesta expedició és investigar i reunir informació sobre la seva ubicació –. El comandant Merendär era un home d’edat avançada però es mantenia tan àgil i destre com el millor dels seus soldats. La seva cabellera ja feia uns anys que havia substituït el negre pel gris i el seu rostre s’havia endurit amb cada batalla. En Merendär era conegut per ser un líder sever però just. L’acompanyaven al carruatge un nan, un elf i dos homes.

– Si és cert el que he sentit sobre vosaltres la vostra presència serà de gran valor, de debò vau destruir una de les Calaveres? –. Va qüestionar el comandant .

– Hah! Ja ho crec que sí! La meva destral la va esclafar trencant-la en tants bocins que ni tan sols l’elf, amb una vida de dedicació, podria reparar-la. – En Balfur Rocanegra no era conegut precisament per la seva modèstia. La seva barba negra era espessa i acabava en unes trenes recollides cadascuna amb un anell daurat. El clan Rocanegra havia estat una de les famílies més riques de la fortalesa Gröhl-Karaz, que s’estenia per sota de les Muntanyes Fumejants.  Els Rocanegra eren una família modesta fins que un dels avantpassats d’en Balfur va descobrir un jaciment d’ònix mentre excavava. El mineral, molt apreciat tant pels constructors com pels orfebres nans, no va trigar en convertir-los en una de les famílies amb més poder i influència de la fortalesa. Però això va ser temps enrere, abans de la caiguda de Gröhl-Karaz i la dispersió dels Rocanegra. El que va forçar tant al clan dels Rocanegra com a la resta de clans a abandonar la seva llar és un misteri que només els nans de les Muntanyes Fumejants coneixen i un secret que en Balfur no havia volgut revelar.

– Sí que vam destruir la Calavera de la Disformitat. En aquell llavors no sabíem que era però el cas és que vam acabar amb la seva màgia maligna –. Es va afanyar a afegir en Magnòlius. L’elf vestia una túnica de tonalitats verdoses. Del cinturó penjaven incomptables bossetes de cuir on hi duia tota mena d’ingredients per a realitzar els seus encanteris. Com que el seu nom èlfic resultava pràcticament impronunciable per a la resta del grup havien acordat dirigir-se a ell com a Magnòlius. El caràcter altiu propi de la seva raça i l’afició per fer-se el set-ciències a la menor oportunitat van fer que la tria del sobrenom de l’elf fos quasi evident. – Però no va ser tant senzill com en Balfur us vol fer creure. Vam haver de lluitar contra tota classe d’abominacions i vam perdre un company en el nostre intent d’alliberar la província d’Ostermark de la influència maligna de l’artefacte.

Es referia a en Grievius l’Audaç. Tot i que el grup el recordava més aviat amb el nom de Grievius l’Imprudent. Les seves males idees li van costar la vida i va acabar consumit per la mateixa màgia que desprenen les Calaveres de la Diformitat.

Quan en Magnòlius va fer referència a la pèrdua del company el personatge que seia a la seva dreta es va moure inquiet. Era el membre més jove del grup d’aventurers i també el més recent, que juntament amb el paladí que l’acompanyava havien sol·licitat unir-se a l’expedició. L’elf, el nan i el mitjà no s’haurien pogut negar encara que haguessin volgut doncs aquell jove s’havia presentat com el fill d’en Grievius. Al conèixer les notícies de la mort del seu pare va decidir unir-se al grup cegat per la venjança i la voluntat d’honrar la memòria del difunt. En Balfur l’anomenava Grievius el Jove i en Magnòlius desitjava que corregués millor sort que el seu progenitor. D’això s’encarregava el paladí que l’acompanyava. Un home experimentat en la lluita i dedicat al Culte a Pelor que vetllava per la seva seguretat. El seu nom era Aerlian i per la seva Fe infranquejable el coneixien com a Aerlian l’Absolut. Un home amb un posat tant seriós i concentrat que ben bé podia competir amb el d’en Merendär.

Així doncs el comandant viatjava discutint els detalls de l’expedició amb en Balfur, en Magnòlius, en Grievius el Jove i l’Aerlian l’Absolut. El cinquè membre del grup d’aventurers contractats era en Wilbern Ditsllargs. Un mitjà que li arribava a l’alçada de les espatlles a en Balfur. La seva mida menuda era molt útil en aquelles situacions en que enviaven a en Wilbern a explorar el terreny abans de que la resta del grup el seguís. També ho era per la seva segona ocupació. El mitjà tenia debilitat per agafar coses que no eren seves. Tenia una curiositat il·limitada i una mania per col·leccionar tot tipus d’objectes: monedes de diferents mides i regions, llibres perduts, artefactes varis i tot allò que els seus dit llargs i àgils poguessin arreplegar.  Per la seva alçada, el seu caràcter social i afable i la seva inquietud per descobrir el món ben bé podia confondre’s amb un nen humà de cabell rinxolat i castany. 

En Wilbern viatjava a la rereguarda contemplant distretament el paisatge que els envoltava quan de sobte el cel es va començar a enfosquir. En poc minuts els soldats, inquiets, van haver d’encendre les torxes però aquella foscor no era natural. Semblava empassar-se la llum que desprenia el foc que em prou feines il·luminava els seus rostres. Tot d’una les torxes es van apagar. Tothom es va aturar i l’expedició va quedar sumida en una espessa obscuritat i en el silenci més absolut. Abans de que la confusió inicial deixés pas al pànic aquella foscor es va començar a esvair. El comandant es va afanyar a sortir del carruatge per descobrir que tots els seus homes eren morts. Els únics que restaven amb vida eren en Merendär, el grup d’aventurers contractats i un dels oficials de la guàrdia pàl·lid com un got de llet i paralitzat per la visió dels cossos inerts dels seus companys. En aquest moment ja tots havien sortit del carruatge i en Wilbern havia informat que a la rereguarda no hi havia supervivents. L’Aerlian estudiava amb atenció el paisatge que tenia davant i passava la mà fent moviments circulars com si volgués tocar l’aire.

– Aquí hi ha alguna cosa, percebo una màgia molt poderosa –. Amb prou feines havia acabat de pronunciar aquestes paraules que va aparèixer una escletxa flotant davant del paladí. Com si algú hagués tallat l’aire amb la seva espasa infligint-li una ferida negra. Aquella escletxa es va eixamplar fins a esdevenir una mena de portal a través del qual es podia veure el que semblava una sala il·luminada per les flames dels brasers. La visió de la sala era borrosa, com si miressin a través d’un vel.

– Compte Balfur! Darrera teu –. Va advertir en Grievius el Jove. Darrera d’en Balfur unes ombres prenien forma i s’aixecaven de terra. Amb formes grotesques envoltaven els aventurers i els impedien la fugida mentre mica en mica anaven tancant el cercle. Les espases travessaven aquells éssers sense ferir-los. Aviat estaven tots set esquena contra esquena.  L’única via de fugida era entrar al portal i així ho van fer, un a un van saltar a través de la fissura que es va tancar darrera seu deixant el paisatge net i en silenci, com si res hagués passat de no ser pel carruatge abandonat i el centelleig que els últims rajos de sol arrencaven als elms dels cadàvers que adornaven el bosc.


Quan el portal es va tancar darrera d’en Balfur aquest va poder veure que davant dels seus companys s’alçava la figura d’un home envoltat en una túnica negra i una caputxa d’on només sortia una barba grisa. Aquell personatge aferrava un bastó tant alt com ell mateix.

– Us esperava –. Va dir amb una veu d’ultratomba. – Sou els herois dels que tant he sentit a parlar. M'anomenen l'Arximag i sóc qui us va enviar l'informació sobre l'ubicació de la Calavera Daurada d'Ostermark. Si és cert el que diuen de vosaltres crec que ens podríem ajudar mútuament –. En veure que el grup callava i li llençava mirades d’hostilitat aquell home misteriós va prosseguir. – Vull que m’ajudeu a localitzar les calaveres restants. La daurada que ja vau trobar juntament amb una calavera de fusta, la de pedra i la de plata. Si ho feu us recompensaré generosament. Amb or, poder, el que desitgeu. Ja heu vist de que sóc capaç. Tan sols m’hauríeu d’ajudar a recuperar les quatre calaveres. Els que vulguin marxar són lliures de fer-ho, no retindré a ningú –. Va moure lleugerament la mà que tenia lliure i un altre portal va esquinçar la sala materialitzant-se a un costat.

– No tindré tractes amb algú que posseeix una màgia tan maligna –. L’Aerlian l’Absolut va ser el primer en travessar el portal. En Wilbern i en Balfur el van seguir. Aquest últim no sense abans llençar amenaces contra aquell personatge dient-li qui si se’l tornava a creuar li esclafaria el cap amb la seva destral. En Merendär va dir que perdia el temps temptant al comandant de la guàrdia de Stirland, una guàrdia honorable que mai cauria en la corrupció a canvi de promeses buides. Lamentablement l’oficial no pensava el mateix i no va trigar en caminar al costat de l’home de la túnica. El comandant li va llençar una mirada plena de rancúnia i va travessar el portal. El penúltim en sortir va ser en Grievius el Jove que durant un moment s'havia sentit inclinat a acceptar la petició mogut per la curiositat.

– I tu? Veig que encara no has marxat amb els teus companys. Veig que en l’interior del teu cor desitges el poder que et puc oferir –. En Magnòlius se sentia realment temptat per la màgia que podria aprendre si es quedava. Va haver de rumiar-s’ho durant una llarga estona abans de dir:

– El vostre oferiment m’atrau. Però em resultaria poc útil els coneixements que pugui adquirir si els meus companys acaben amb mi com acabaran amb tu si te’ls tornes a creuar. Justament de la mateixa manera en que van acabar amb una de les Calaveres de la Disformitat.

El rostre d’aquell individu es va encendre amb la ira. Era evident que no coneixia les notícies de la destrucció d’una de les calaveres. En Magnòlius es va dirigir cap al portal i el va travessar per anar a parar no al exterior sinó a una segona sala on l’esperava la resta del grup. El portal es va tancar i la veu del túnica negra va ressonar màgicament:

– Aquesta masmorra serà la vostra tomba.