dimecres, 11 de setembre del 2013

Pànic a la Masmorra (Part II)

Quan la tènue llum màgica que emetia el portal es va esvair amb el seu tancament el grup va quedar totalment a les fosques. En Merendär es va afanyar a encendre una torxa i el grup va poder observar que es trobava en una sala amb les parets de pedra adornades amb relleus. Un segon cop d’ull va revelar que aquells relleus eren en realitat esquelets humans adherits a als murs.

– Sabia que no podíem confiar en l’Arximag. No sé on som però més val que ens afanyem a trobar una sortida –. El comandant es va dirigir cap a una de les dues portes que hi havia a la sala i la va empènyer. – Endavant, no hi ha temps a perdre –. En Grievius anava segon seguit d’aprop per l’Aerlian. En Wilbern i en Magnòlius anaven el centre i en Balfur a la rereguarda. Abans d’abandonar la primera sala en Balfur va fer un grunyit de disgust. Dos esquelets es desenganxaven del mur lentament.

– De pressa passeu –. El nan es va afanyar a tancar la porta confiant en que aquelles criatures no els haguessin vist. Va comunicar la situació a la resta del grup que es va moure amb rapidesa. Van córrer a través del passadís on havien anat a parar intentant fer el menor soroll possible. A l’altre extrem del passadís hi havia una porta. En Grievius havia agafat el relleu passant davant del comandant que li havia cedit la torxa. Quan l’arquer va obrir la porta una olor putrefacte els va colpejar la cara. La sala quadrada tenia un desguàs al centre. Dins d’aquella habitació l’olor era encara més intensa. Les cames del jove Grievius van perdre fermesa i si no s’hagués recolzat contra el mur hauria caigut a terra. El paladí el va ajudar a creuar la sala fins a una segona porta. Al obrir-la tots dos van respirar alleugerits. Mentrestant en Magnòlius i en Wilbern creuaven amb dificultats, l’un tapant-se la boca i el nas  amb la túnica i l’altre caminava mentre intentava controlar un mareig creixent. Finalment es van reunir a l’altra banda de la sala amb els seus companys. En Merendär anava davant d’en Balfur. Tenia un atac de tos i arcades quan de sobte va caure primer sobre els seus genolls i després va quedar estès a terra. El nan, que observava com els esquelets entraven al passadís per l'altre extrem, va entrar dins la sala i va tancar la porta. Les presses per socórrer al comandant van fer que aquesta no quedés ben ajustada deixant un rastre evident. En Balfur es va carregar l’home a les espatlles i va avançar amb la tossuderia que caracteritza a la seva raça. A mig camí en Merendär va deixar anar un raig de vòmit i sang.

– Aparteu, deixeu-li espai perquè respiri –. Va dir el nan quan es va unir a la resta dels membres. El comandant va fer un gemec quan el va deixar al terra. En Balfur va bloquejar l’entrada amb una de les seves destrals. Així guanyarien temps per refer-se si aquells esquelets els seguien el rastre.

– Que diantres és aquest lloc? –. En Grievius el Jove era el menys habituat al perill per la seva edat però la resta estaven tant sorpresos i tant inquiets com ell. De sobte una figura va començar a moure’s a la paret. Lentament s’anava alliberant. En Wilbern va actuar amb uns ràpids reflexes i li va llençar una daga que li va partir una costella. La criatura, indiferent per l’atac del mitjà es va acabar alliberant. Aferrava una espasa i es dirigia cap al grup. En Grievius va intentar disparar una fletxa però degut als nervis i al mareig que encara no havia desaparegut la sageta se li va partir al tensar l’arc ferint-li un dels dits. L’Aerlian es va encarar a l’esquelet i murmurant unes paraules en veu baixa al seu déu va obrir la mà i d’ella va sorgir un raig de llum que va impactar contra la caixa toràcica de la criatura que va es va desplomar. En Balfur va esclafar la calavera amb la seva robusta bota i la sala va quedar altra vegada en silenci. El comandant començava a recuperar-se però encara se’l veia molt dèbil.

– No podem perdre més temps –. Va instar en Magnòlius. – Si no ens movem els esquelets que ens seguien acabaran per atrapar-nos.

– Tens raó. Tu, en Grievius i l’Aerlian continueu. Jo em quedaré uns minuts amb en Balfur mentre es recupera el comandant i si tot va bé vindré darrera vostre –. Va dir en Wilbern mentre recollia la daga que havia llançat. L’elf va assentir, va posar la mà sobre el pom i el va fer girar. Immediatament va notar una màgia estranya però la va rebutjar i va creuar la porta que es va tancar de cop darrera seu. El jove arquer també va notar que alguna cosa li recorria el cos al intentar obrir la porta però fos el que fos ho va resistir i va entrar. El va seguir l’Aerlian i quan aquest va travessar el llindar el comandant ja es posava dempeus. En Wilbern va fer una mirada a en Balfur que va assentir amb el cap i el mitjà va creuar just a temps per sentir com algú colpejava contra la porta bloquejada.

– Ens preocupava que no et recuperessis a temps. Sents això a l’altra banda de la porta? Els esquelets ens deuen d’haver seguit. Ens he comprat uns quants minuts bloquejant l’entrada però la destral no resistirà massa més. Hem de continuar.

En Merendär no va dir res. Només va assentir conforme a que entenia la situació i va allargar la mà fins a tocar el pom de la porta per on la resta del grup havia passat. De cop alguna cosa es va ficar dins del comandant. Una màgia es va apoderar d’ell obligant-lo a tenir visions terribles dins del seu cap. L’home va caure de genolls a terra per segona vegada presa del terror tremolant com una fulla. Mentre en Balfur el reconfortava i intentava transmetre-li valor el mànec de la destral es començava a estellar i les calaveres dels esquelets es podien veure a través dels taulons que s’havien partit. Finalment  l’arma va cedir amb un espetec i la porta es va obrir. Com un veritable hereu del clan Rocanegra el nan es va encarar contra el primer esquelet i li va propinar un cop de destral que li va partir el braç on duia l’escut. La criatura sense immutar-se va alçar l’espasa i va llançar un atac que en Balfur va bloquejar amb la seva arma. Lluitava davant el llindar de la porta de manera que tots dos esquelets no podien combatre alhora. El segon atac del nan va descriure una mitja lluna a l’aire picant amb la part plana de la destral contra les costelles del no-mort que es van trencar amb un so sord juntament amb la columna. L’ésser es va desplomar mentre continuava realitzant moviments erràtics des del terra. El segon esquelet avançava.

– De pressa comandant. Ha de creuar ara! –. En Merendär va fer un esforç per tocar el pom de la porta resistint les imatges macabres que intentaven obrir-se camí fins a la seva ment i va creuar a l’altra banda. L’esquelet es dirigia cap a en Balfur amb l’escut aixecat. El nan va esperar la seva oportunitat i quan la criatura va baixar l’escut per atacar amb l’espasa la va envestir. El robust cos del Rocanegra va impactar amb violència contra aquell sac d’ossos. L’espasa va rebotar contra la cota de plaques del nan i l’esquelet es va estavellar contra la paret de pedra. La calavera es va partir i la pelvis va quedar destrossada. En Balfur el va rematar sense masses dificultats. La destral que havia utilitzat per a bloquejar la porta havia quedat inservible. El nan va fer una última mirada a la sala, va girar el pom i va resistir la màgia maligna amb la facilitat característica de la seva raça. A l’altra banda l’esperaven en Grievius, l’Aerlian, en Wilbern i en Merendär.

– On és en Magnòlius? –. Va preguntar en Balfur.

– No ho sabem. En Grievius va creuar immediatament darrera seu i al arribar a aquesta sala ja era buida –. Es va afanyar a respondre en Wilbern. – Cap de nosaltres l’ha vist d’ençà que va travessar el llindar –. I d’aquesta manera, tot d’una, el grup havia quedat reduït a cinc persones.

*   *   *

Quan la porta es va tancar darrera de l’elf aquest va quedar completament a les fosques. Va restar dempeus a l’espera de que en qualsevol moment es tornaria a obrir i en Grievius el Jove entraria amb la torxa il·luminant l’habitació. Va esperar dos, cinc, deu minuts però ni l’arquer ni cap altre company va creuar el llindar. Va ser en aquest moment que, al passar la mà per la paret que tenia darrera en Magnòlius es va adonar de que no hi havia cap porta. Va murmurar unes paraules i de la seva mà va sorgir un arc de descàrrega que va il·luminar momentàniament la sala. Estava envoltat per quatre parets i cap d’elles tenia d’obertures. El següent arc va il·luminar la sala durant poc més d’un segon. El temps suficient per veure que les parets eren recobertes d’esquelets. El mag va notar com l’espurna del pànic naixia al seu estómac. Va fer ús de tot l’autocontrol que tenia i va aconseguir dominar el pànic. Es va moure sense separar-se del mur palpant les parets amb compte de no despertar als esquelets. Finalment es va donar per vençut i va quedar quiet envoltat per la foscor.

L’elf no tenia clar si havien passat uns segons o uns minuts quan va sentir un soroll provinent de l’altra banda dels murs. Va tractar d’orientar-se posant l’orella sobre les parets allí on no hi havia cap esquelet. Finalment va donar amb la zona des d’on els sons se sentien més nítids. En Magnòlius va passar la mà pel mur i va descobrir que a l’alçada del seu cap les pedres ballaven una mica. Va rascar la superfície i una sorra fina va caure als seus peus. De cop alguna cosa va colpejar des de l’altra banda de l’habitació i dues de les pedres van cedir. L’elf es va haver d’apartar per evitar que una d’elles li esclafés el peu. La llum provinent de l’obertura el va cegar. Una silueta sostenia una torxa. A mesura que els ulls d’en Magnòlius s’adaptaven a la llum que desprenia el foc la silueta es va anar definint fins que finalment va reconèixer a l’Aerlian que li somreia des de l’altra banda del mur.

– És aquí. L’he trobat –. Va informar el paladí. Al seu cap es va unir el cap d’en Grievius el Jove. – Ara et traiem d’aquí –. Va dir l’arquer i en Magnòlius va respirar alleugerit.


*   *   *

L’Aerlian es va adonar de seguida que alguna cosa passava amb la paret de la sala que havien trobat. Una habitació rectangular de grans dimensions i diverses columnes de pedra. Al centre de l'estança hi havia un sarcòfag del mateix material. Al rascar aquell mur es van adonar de que les pedres ballaven i la sorra es desprenia. Allí va ser on van trobar al mag desaparegut. En Grievius l’estava ajudant a eixamplar el forat quan de sobte en Wilbern va cridar demanant ajut. Els esquelets els estaven envoltant. Fora al passadís en Balfur i en Merendär lluitaven colze amb colze contra aquelles abominacions però tres d’aquelles criatures s’havien colat a la Sala del Sarcòfag.

– Tenim problemes –. Va fer saber l’Aerlian a en Magnòlius. – És una llarga història, t’hem estat buscant per tot arreu. Hem d’anar a ajudar a en Wilbern a combatre aquest maleïts engendres però en un obrir i tancar d’ulls tornarem a per tu –. I els dos humans van marxar emportant-se la torxa i deixant a l’elf novament en la foscor. Llavors va sentir com alguna cosa cruixia darrera seu. La llum i el so que havien fet al treure les pedres havien cridat l’atenció dels esquelets que “dormien” a la paret. Aleshores l’espurna va esdevenir flama i el foc del pànic es va escampar per tot el cos del mag.

En Wilbern bloquejava la porta lluitant contra aquelles carcasses sense vida una a una. Duia una espasa curta a cada mà i amb moviments àgils i ràpids les apunyalava repetidament. En Grievius disparava des de darrera i un dels seus dispars va encertar a una de les calaveres que va sortir disparada cap enrere. Un dels esquelets va llançar una estocada a en Wilbern que la va esquivar retrocedint amb una acrobàcia. El paladí es va interposar entre l’esquelet i el mitjà i va tornar a murmurar les paraules que van projectar un raig de llum divina de la seva mà. L’ésser es va desmuntar i va restar inert.

Al passadís en Merendär lluitava amb la seva llança amb una ferocitat impròpia de la seva edat. El comandant despatxava els esquelets de dos en dos amb moviments amplis amb la seva arma que escombrava grans àrees. Els ossos l’envoltaven. En Balfur estava satisfet d’haver-lo carregat quan el comandant no estava travessant els seus millors moments doncs el seu ajut havia estat determinant en la lluita contra els no-morts. Mentre el nan reduïa els últims esquelets la resta del grup s’afanyava a rescatar a en Magnòlius de la sala on l’havien trobat. Quan el van treure d’allí dins l’elf encara estava en estat de xoc. A través del forat es van colar uns escarabats de la mida del puny d’un home adult. En Grievius els va esclafar i es van donar pressa a tornar a tapar la major part de l’obertura que havien practicat.

– Aquesta sala acaba en un cul de sac. Haurem de tornar per on hem vingut –. Va sentenciar en Balfur que seguit d’en Merendär i d’en Wilbern van començar a desfer el camí. Quan van haver marxat en Grievius va mirar el sarcòfag, es va acostar i va intentar aixecar la làpida que el cobria. Aquesta no es va moure.

– Ajuda'm Aerlian. Comprovem que no hi ha riqueses enterrades sota aquest sarcòfag abans d’abandonar la sala.

– No crec que sigui una bona idea despertar més morts. Ja has vist el que passa en aquest lloc. Sigui qui sigui qui reposa en aquest sarcòfag no hauries de pertorbar el seu descans.

En Magnòlius que ja començava a recuperar-se no estava d’acord amb el paladí.

– He passat per molt per renunciar a la possibilitat de trobar un pergamí antic o un coneixement caigut en l’oblit. Deixeu-me pas, jo partiré la pedra amb la força de la meva màgia –. L’elf va murmurar les paraules arcanes i del palmell de la seva mà va sortir un llampec que va fer trontollar la sala amb el seu tro. El llampec es va estavellar contra la làpida de pedra i va rebotar  de tornada enviant varis metres enrere al mag i a l’arquer i deixant-los mig estabornits.

– Ja us ho he dit, la màgia que percebo en aquest sarcòfag és sinistre. Afanyem-nos a enxampar a la resta –. Dit això el paladí va fer servir la llum que emetia el palmell de la seva mà per guiar-los de tornada.

En Merendär acabava amb un esquelet quan en Grievius el Jove, l’Aerlian i en Magnòlius van arribar allí on eren. En Wilbern i en Balfur havien trobat un passadís ocult a la sala anterior. Van avançar a través d’aquell corredor fins anar a trobar una sala de dimensions semblants a la Sala del Sarcòfag. Al centre una font emetia una llum blavosa i freda que il·luminava tènuement l’estança. Dins de l’aigua i al centre de la font el grup va descobrir que l’origen d’aquella llum sobrenatural provenia d’una gema. La sala també acabava en un cul de sac.

– Aneu amb compte. No sabem quin tipus d’artefacte pot ser aquest –. Però mentre en Merendär demanava precaució la curiositat del mitjà el va empènyer a agafar aquella gema –. NO! – Va advertir el comandant però era massa tard. La llum es va intensificar inundant l’habitació i durant uns segons tots van quedar encegats. Quan la sala va recuperar la seva il·luminació altra vegada en Wilbern ja no hi era.

– No tenim elecció Merendär, no hi ha cap altra sortida. Sigui on sigui que ha anat en Wilbern nosaltres anirem amb ell –. Dit això en Magnòlius va agafar la pedra i amb un centelleig de llum també va desaparèixer. El va seguir en Grievius i l’Aerlian. En contra de la seva voluntat el comandant va fer el mateix i en Balfur va veure com la llum se l’empassava. Era l’últim, els nans no senten massa devoció per la màgia ni pels artefactes màgics però tampoc volia quedar-se en aquella sala sol per sempre. Va allargar la mà i va sentir com el terra donava voltes mentre la llum s’ho empassava tot.

Quan en Balfur va obrir els ulls es va trobar amb en Wilbern i l’Aerlian. L’única llum provenia de la mà del paladí.

– On és la resta del grup? –. Va inquirir el nan

– No ho sabem. El primer en arribar vaig ser jo. Després va aparèixer l’Aerlian i vaig pensar que quina sort perquè no hi veia absolutament res. Tot i que més tard vaig lamentar veure on era. Ho reconeixes? És la primera sala on ens va deixar el portal. I finalment vas aparèixer tu. De la resta no en sabem res.

– Segurament l’artefacte els ha dut a un altre lloc –. Va deduir l’Aerlian.

– Vols dir a una altra sala d’aquí? A l’exterior? Sabia que alguna cosa no anava bé. Per això els Rocanegra no som amics de la màgia.

– Només tenim una opció. Hem de tornar a la sala de la font i tocar la gema –. Els ulls d’en Wilbern brillaven amb l’emoció. Semblava que s’estava divertint. Aquests mitjans... el seu esperit aventurer acabaria duent la seva raça a l’extinció.

– Doncs més val que ens afanyem. Correu! – Va instar l’Aerlian al mateix moment que les parets cobraven vida i més esquelets en sortien amb parsimònia. Els tres companys van córrer tant de pressa com van poder. En Wilbern va tenir dificultats travessant la sala d’on sortia aquella olor putrefacte però entre tots tres aviat es van trobar a l’altra banda. Van continuar corrent fins arribar de nou a la cambra que contenia la font. El mitjà es va parar davant la gema va dedicar el somriure d’un nen als seus companys i va tocar la pedra. La llum va inundar l’habitació una vegada més emportant-se l’alegre Wilbern a algun lloc desconegut.

– Ens veiem a l’altra banda Balfur –. Una segona explosió de llum es va endur l’Aerlian deixant novament al nan sol.

– Odio aquests artefactes –. Va dir-se a si mateix i sense pensar-s’ho tres vegades va posar la mà sobre la gema.

Aquesta vegada quan va obrir els ulls va reconèixer la sala on estava com la sala on en Merendär havia recuperat forces. La desesperació es va intentar apoderar del nan però la seva tossuderia era més forta. Va córrer novament a través del passadís que havia descobert amb en Wilbern, va envestir un esquelet amb l’espatlla apartant-lo a un costat i es va parar esbufegant per tercera vegada davant de la font. Si no sortia d’allí en aquest intent dubtava que tingués forces per continuar endavant. Aquesta vegada va tancar els ulls quan agafava la gema, la llum se l’empassava i tot donava voltes. Va notar com el terra deixava de moure’s i aleshores va obrir els ulls lentament com si temés veure on es trobava. Quan els va tenir del tot oberts va veure que es trobava a una cabana de fusta amb el sostre baix. Al foc hi havia una olla d’on sortia una olor deliciosa a estofat. La resta dels seus companys jeien a terra o en cadires mentre un gnom de somriure afable removia l’estofat amb un cullerot i el servia en bols de fusta.

– Per què has trigat tant? – Va preguntar en Wilbern i sense esperar a que arribés cap resposta va afegir. – El gnom ens estava esperant.


Però en Balfur estava massa cansat per preguntar res. Ja hi hauria temps per fer preguntes així que es va deixar caure a terra i sense dir res va esperar que li servissin el seu bol.